Minnebok

Minnebok 2 - Eva Aalmo Bertelsen

Minnebokprosjektet handler om minner. Som en flyktig duft kan sette deg tilbake årevis i tid, så kan også et fotografi frembrinner minner.

Vi kjenner alle hvordan fotografier av kjente og kjære kan vekke minner om personene. Men også tingene de omga seg med og stedene de var på, kan utløse følelser og assosiasjoner.

Utgangspunktet for denne utstillingen er mitt forhold til bestemor, forholdet oss i mellom. Minnene om min bestemor belyses gjennom bilder av tingene hennes, huset og gjennstandene hun omga seg med.

Jeg spør om tingene blir like mye påvirket av menneskene som har brukt dem, som menneskene blir av objektene. Er det slik at vi overfører noe av oss selv til tingene vi omgir oss med? Og er det synlig kun for den som har assosiasjonene til tingene og kjenner historien bak? Eller kan tingene ha noe i seg, uten at men kjenner historien deres?

Utstillingen består av 16 analoge fargefotografier i 50×50 cm størrelse, som jeg har fremkalt i mørkerommet selv.

Utstillingen Minnebok åpnet i prosjektrommet til Bjørka, deretter dro det til Savio-museet i Kirkenes, Varanger Samiske museum i Varangerbotn og Vadsø museum, Ekkerøy.

Minnebok 1 - Eva Aalmo Bertelsen
Minnebok 1 – Eva Aalmo Bertelsen

 

Minnebok 3 - Eva Aalmo Bertelsen
Minnebok 3 – Eva Aalmo Bertelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.